Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde kipfilet met doperwtjes, paprika en taugé, beetje aziatisch
PT10M
Gemarineerde kipfilet met doperwtjes, paprika en taugé, beetje aziatisch
Een slank en snel wok-gerecht. De kipfilet wordt vooraf kort gemarineerd in o.a. sesamolie. Eerst worden de groenten gebakken, daarna komen de hele dunne plakjes kipfilet erbij. Heerlijk !
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde kipfilet met doperwtjes, paprika en taugé, beetje aziatisch te bereiden
- Snij de kipfilet in hele dunne plakjes en meng de kipfilet met de knoflook, 2 eetlepels sesamolie, de maïzena en de sojasaus.
- Pel en snipper de knoflook en de ui. Maak de paprika schoon. Snij deze in kleine stukjes.
Maak de taugé schoon. - Bak de ui een minuut of twee in de resterende sesamolie (1 eetlepel). Voeg de paprika en
de gevroren erwtjes hieraan toe. - Roer de oestersaus los met de sambal en 1 dl water en voeg toe aan de groenten.
- Sluit de pan en laat vijf minuten zachtjes koken. Voeg de kip eraan toe.
- Zet het vuur wat hoger en werk met twee spatels de stukjes kipfilet van
elkaar. Na 4 minuten garen is de kipfilet op haar best. - Meng er dan de kruiden en taugé door en serveer onmiddellijk. Dan heeft de taugé nog crunch.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ik heb dit recept al vaker gemaakt. Onno gebruikte rode paprika, ik had alleen groente paprika in huis. Wij eten dit met rijst, maar met mie of mihoen ook lekker.