KookJij

Aziatische kipfilet met doperwtjes, paprika en taugé

SLANK en SNEL wok gerecht. Lekkere Oosterse smaken. En natuurlijk snel klaar. Echt smullen. In het originele recept is rode paprika gebruikt, ik had alleen groene paprika en ook dat smaakte erg lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: iets aangepast recept van Onno Kleyn, culinair journalist
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aziatische kipfilet met doperwtjes, paprika en taugé te bereiden

  1. Snij de kipfilet in hele dunne plakjes en meng de kipfilet met de knoflook, 2 eetlepels sesamolie, maïzena en sojasaus.
  2. Pel en snipper de knoflook en de ui.
  3.  Maak de paprika schoon. Snij deze in kleine stukjes.
  4. Maak de taugé schoon.
  5. Bak de ui een minuut of twee in de resterende olie en voeg de paprika en de gevroren erwtjes toe. Roer de oestersaus los met de sambal en 1 dl water en doe erbij. Sluit de pan en laat vijf minuten zachtjes koken.
  6. Voeg de kip toe, zet het vuur wat hoger en werk met twee spatels de stukjes van elkaar. 4 minuten garen is zat. Meng er dan de kruiden en taugé door en serveer onmiddellijk, dan heeft de taugé nog crunch.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met rijst of mie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst