Wij eten deze verrukkelijke garnalen met rijst. Groenten erbij is niet nodig want die zijn in de schotel verwerkt.
Dit is echt een gerecht om je bord af te likken.
Recept
« Terug naar recepten
Grote garnalen in een zalige kokos-mangosaus
PT25M
Grote garnalen in een zalige kokos-mangosaus
Heerlijke zacht-romige saus van kokosmelk met mango-chutney en wat groenten. Hierbij de lichte smaak van de garnalen. Een aanrader als je van garnalen houdt! Voor ons een zongenaamde "bordenaflikker".
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
359 kCal energie
17 Gram eiwit
25 Gram vet
15 Gram koolhydraten
17 Gram eiwit
25 Gram vet
15 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
aangepast recept uit Kochen&Geniessen 12/2008
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grote garnalen in een zalige kokos-mangosaus te bereiden
- Wortelen schoonmaken, in plakjes snijden.
- Lente-uitjes schoonmaken. In ringetjes snijden.
- Sjalotje en knoflook pellen en snipperen.
- Olie verhitten in de wok. Garnalen hierin plm. 2 minuten aan elke kant bakken. Uit de pan halen.
- Sjalotsnippers, knoflook, wortel en lente-ui plm. 2 minuten in het overgebleven vet roerbakken.
- Kerriepoeder even meebakken.
- Kokosmelk en 100 ml water toevoegen. Aan de kook brengen en plm. 6 minuten zachtjes inkoken.
- Op smaak maken met peper, zout en paprikapoeder.
- Mangochutney en garnalen erdoor roeren.
- Garneren met koriandergroen of peterselie