Recept
« Terug naar recepten
Gevulde Japanse misosoep
PT20M
Gevulde Japanse misosoep
Een heerlijk gevulde japanse misosoep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther van Gompel
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Japan
Bron:
http://www.meiasia.nl/nl-NL/2/recepten/50/gevulde_japanse_misosoep.aspx
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde Japanse misosoep te bereiden
Laat de tofu uitlekken en snijd de in blokjes. Maak de champignons en de shiitakes schoon met keukenpapier. Snijd de steeltjes uit de shiitakes. Snijd de champignons en de shiitakes in plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Verhit de olie in een kookpan. Roerbak de paddenstoelen 3 minuten. Voeg de tofu toe en bak nog 1 minuut. Giet 415 ml kokend water en de inhoud van de zakjes miso soep in de pan. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Roer vlak voor het serveren de rijstwijn en de lente-uitjes door de soep.