Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kipfilet met gremolata
PT40M
Gevulde kipfilet met gremolata
Een heerlijk gevulde kipfilet met gremolata recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kaas.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kipfilet met gremolata te bereiden
Laat de kipfilet op kamertemperatuur komen.
Snijd de kaas in hele kleine blokjes. Maak de knoflook schoon en hak deze samen met de peterselie fijn.
Leg de kipfilet op het werkvlak met de korte kant naar voren.
Snijd de kipfilet in over de lengte zodat een 'zakje' ontstaat.
Meng voor de 'gremolata' de kaasblokjes met de knoflook, de peterselie, citroenrasp, een ½ theelepel zout, versgemalen peper naar smaak en 1 eetlepel citroenolie.
Duw de gremolata in het 'zakje'.
Doe dit bij alle kipfilets. Wrijf de buitenkant van het vlees in met zout, peper en citroenolie. Doe de gevulde kipfilets in een ingevette ovenschaal en bak deze dan in het midden van een voorverwarmde oven van 200˚C.
Laat de kip in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Lekker met een risotto en gekookte peultjes.
Snijd de kaas in hele kleine blokjes. Maak de knoflook schoon en hak deze samen met de peterselie fijn.
Leg de kipfilet op het werkvlak met de korte kant naar voren.
Snijd de kipfilet in over de lengte zodat een 'zakje' ontstaat.
Meng voor de 'gremolata' de kaasblokjes met de knoflook, de peterselie, citroenrasp, een ½ theelepel zout, versgemalen peper naar smaak en 1 eetlepel citroenolie.
Duw de gremolata in het 'zakje'.
Doe dit bij alle kipfilets. Wrijf de buitenkant van het vlees in met zout, peper en citroenolie. Doe de gevulde kipfilets in een ingevette ovenschaal en bak deze dan in het midden van een voorverwarmde oven van 200˚C.
Laat de kip in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Lekker met een risotto en gekookte peultjes.