KookJij

Gevulde kipfilet met gremolata

Een heerlijk gevulde kipfilet met gremolata recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kaas.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde kipfilet met gremolata te bereiden

Laat de kipfilet op kamertemperatuur komen.
Snijd de kaas in hele kleine blokjes. Maak de knoflook schoon en hak deze samen met de peterselie fijn.
Leg de kipfilet op het werkvlak met de korte kant naar voren.
Snijd de kipfilet in over de lengte zodat een 'zakje' ontstaat.
Meng voor de 'gremolata' de kaasblokjes met de knoflook, de peterselie, citroenrasp, een ½ theelepel zout, versgemalen peper naar smaak en 1 eetlepel citroenolie.
Duw de gremolata in het 'zakje'.
Doe dit bij alle kipfilets. Wrijf de buitenkant van het vlees in met zout, peper en citroenolie. Doe de gevulde kipfilets in een ingevette ovenschaal en bak deze dan in het midden van een voorverwarmde oven van 200˚C.
Laat de kip in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Lekker met een risotto en gekookte peultjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst