Recept
« Terug naar recepten
Gevulde koeken
PT20M
Gevulde koeken
Een heerlijk gevulde koeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
banketbakker henny
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde koeken te bereiden
Boter, basterd en zout in een kom mengen.
Bloem en bakpoeder zeven.
Bloem door de boter mengen tot een deeg.
Verpakt in de koeling laten opstijven.
Oven verwarmen naar 170° C.
Het deeg 3,5 mm dik uitrollen.
Hieruit 16 plakken van 10 cm kartelsteken.
Leg de 8 onderplakken op een ingevette bakplaat.
Slap het spijs af 1/2 ei en citroenrasp, erdoor te prakken.
Verdeel de spijs over 8 plakken deeg en laat de randen onbedekt.
Hierover de andere 8 plakken leggen en goed dicht drukken.
Op iedere koek twee halve amandelen plaatsen.
Het ei loskloppen en hiermee de koeken bestrijken.
Zet de bakplaat in het midden van de oven.
Bak ze lichtbruin en gaar in 30 minuten.
Bloem en bakpoeder zeven.
Bloem door de boter mengen tot een deeg.
Verpakt in de koeling laten opstijven.
Oven verwarmen naar 170° C.
Het deeg 3,5 mm dik uitrollen.
Hieruit 16 plakken van 10 cm kartelsteken.
Leg de 8 onderplakken op een ingevette bakplaat.
Slap het spijs af 1/2 ei en citroenrasp, erdoor te prakken.
Verdeel de spijs over 8 plakken deeg en laat de randen onbedekt.
Hierover de andere 8 plakken leggen en goed dicht drukken.
Op iedere koek twee halve amandelen plaatsen.
Het ei loskloppen en hiermee de koeken bestrijken.
Zet de bakplaat in het midden van de oven.
Bak ze lichtbruin en gaar in 30 minuten.
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Als je geen kartelsteker hebt doe je het met een schaaltje of thee kopje van 10 cm.
jopie zegt: