KookJij

Gevulde koeken

Een heerlijk gevulde koeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Koeken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: banketbakker henny
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde koeken te bereiden

Boter, basterd en zout in een kom mengen.
Bloem en bakpoeder zeven.
Bloem door de boter mengen tot een deeg.
Verpakt in de koeling laten opstijven.
Oven verwarmen naar 170° C.
Het deeg 3,5 mm dik uitrollen.
Hieruit 16 plakken van 10 cm kartelsteken.
Leg de 8 onderplakken op een ingevette bakplaat.
Slap het spijs af 1/2 ei en citroenrasp, erdoor te prakken.
Verdeel de spijs over 8 plakken deeg en laat de randen onbedekt.
Hierover de andere 8 plakken leggen en goed dicht drukken.
Op iedere koek twee halve amandelen plaatsen.
Het ei loskloppen en hiermee de koeken bestrijken.
Zet de bakplaat in het midden van de oven.
Bak ze lichtbruin en gaar in 30 minuten.

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

Als je geen kartelsteker hebt doe je het met een schaaltje of thee kopje van 10 cm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jopie

jopie zegt:
Erg lekker. ik zou zeker aanraden om ze te maken. Lekker ouderwets en zeker niet moeilijk. Je kunt het ook maken als je weinig tijd hebt. Dan moet je alleen het deeg in de diepvries leggen.
opahenny

opahenny zegt:
Er staat 3,5 mm dik rollen, dat moet zijn 3,5 mm dik uitrollen.