Klik op foto om te vergroten.
Bereiding taart +/- 30 min
Recept
« Terug naar recepten
Dessert: yoghurttaart met ananas
PT720M
Dessert: yoghurttaart met ananas
Een heerlijk dessert: yoghurttaart met ananas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
720 min
Personen:
.... personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: yoghurttaart met ananas te bereiden
Gelatineblaadjes weken in water. Amaretto opwarmen en de blaadjes gelatine erin oplossen. Laat een beetje afkoelen.
Suiker en yoghurt mengen.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Yoghurt, klop klop en amaretto goed onder elkaar mengen.
Koeken fijn hakken in cutter en met de boter mengen.
Neem een springvorm bekleed de bodem met bakpapier, verdeel de koekenmassa erover. Zeker niet vergeten de rand van de springvorm in te smeren met olijfolie.
Verdeel een deel van de ananasblokjes over de koekenmassa.
Stort de yoghurt mengeling in de vorm.
Zet een nacht in de ijskast voor het opstijven.
Verwijder voorzichtig de vorm en zet op bord.
Voor het opdienen afgarneren met ananas.
Suiker en yoghurt mengen.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Yoghurt, klop klop en amaretto goed onder elkaar mengen.
Koeken fijn hakken in cutter en met de boter mengen.
Neem een springvorm bekleed de bodem met bakpapier, verdeel de koekenmassa erover. Zeker niet vergeten de rand van de springvorm in te smeren met olijfolie.
Verdeel een deel van de ananasblokjes over de koekenmassa.
Stort de yoghurt mengeling in de vorm.
Zet een nacht in de ijskast voor het opstijven.
Verwijder voorzichtig de vorm en zet op bord.
Voor het opdienen afgarneren met ananas.
derbyke zegt: