Recept
« Terug naar recepten
Gevulde koolrolletjes in tomatensaus
PT180M
Gevulde koolrolletjes in tomatensaus
Een heerlijk gevulde koolrolletjes in tomatensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
3-4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde koolrolletjes in tomatensaus te bereiden
Spitskool (mag ook groene kool zijn) in een grote pan water opzetten en 20 minuten koken. Wanneer de spitskool niet helemaal onder water staat dan de kooktijd verlengen met 10 minuten en halverwege de kooktijd de kool voorzichtig omdraaien. Uit laten lekken in vergiet en enigszins laten afkoelen. Intussen in braadpan de rundergehakt rul bakken en als het vocht van het vlees verdampt is de ui en champignons en rode peperpuree toevoegen. Als het doorgebakken is de provencaalse kruiden en rijst erbij mengen en stoppen met verhitten. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Voorzichtig de koolbladen van de kool afhalen totdat je nog maar een kleine kool overhebt. Het restgedeelte van de kool klein snijden en op de bodem van een ovenvaste schaal leggen. Hierop de kop bouillon uitgieten. De oven voorverwarmen op 160°C. Het dikste stuk van het koolblad de nerf tot de helft van het koolblad verwijderen. Linkse helft en rechtse helft van het blad een stukje over elkaar heen leggen en hierop 2 eetlepels van de vulling leggen. Buitenkanten naar binnen vouwen en dan voorzichtig het koolblad oprollen. (Ik steek een cocktailprikker in de bovenkant om alles bij elkaar te houden). Rolletjes op de gesneden kool in de ovenschaal leggen. Tomaten uit blik halen en pureren (staafmixer). Dit tomatenvocht over de rolletjes uitgieten. Afdekken met aluminiumfolie en de ovenschaal in de oven plaatsen voor minimaal 2 uur.
Voorzichtig de koolbladen van de kool afhalen totdat je nog maar een kleine kool overhebt. Het restgedeelte van de kool klein snijden en op de bodem van een ovenvaste schaal leggen. Hierop de kop bouillon uitgieten. De oven voorverwarmen op 160°C. Het dikste stuk van het koolblad de nerf tot de helft van het koolblad verwijderen. Linkse helft en rechtse helft van het blad een stukje over elkaar heen leggen en hierop 2 eetlepels van de vulling leggen. Buitenkanten naar binnen vouwen en dan voorzichtig het koolblad oprollen. (Ik steek een cocktailprikker in de bovenkant om alles bij elkaar te houden). Rolletjes op de gesneden kool in de ovenschaal leggen. Tomaten uit blik halen en pureren (staafmixer). Dit tomatenvocht over de rolletjes uitgieten. Afdekken met aluminiumfolie en de ovenschaal in de oven plaatsen voor minimaal 2 uur.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jvanderhorst zegt:
Tania zegt:
Succes Gerda :)
slaatje zegt:
Groetjes Gerda:p