Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kruidkoeken met abrikozenspijs
PT35M
Gevulde kruidkoeken met abrikozenspijs
Een heerlijk gevulde kruidkoeken met abrikozenspijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
oetker.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kruidkoeken met abrikozenspijs te bereiden
Bereid het speculaasdeeg volgens de aanwijzingen op het pak. Hak de Notenmix met de staafmixer wat fijner en rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin. Pureer de abrikozen met een staafmixer, voeg 1 eetlepel water toe. Roer de notenmix door de abrikozenpuree.
Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaten met bakpapier. Vorm van het speculaasdeeg twee rollen en snijd elke rol in 12 gelijke stukjes van ca. 25 gram. Vorm hiervan bolletjes en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 12 cirkeltjes van ca. 7 cm en 12 cirkeltjes van ca. 8 cm. Leg op elke bakplaat 6 kleine cirkels.
Verdeel met 2 dessertlepels de abrikozenspijs (ca. 22 gram) over de kleinste cirkels. Bestrijk de randen met koud water en leg de grotere deegcirkels erop. Druk de rand rondom goed op elkaar. Steek met een uitsteker van 8 cm rond de vulling, verwijder uitstekend deeg. Maak van de deegrestjes nog 1-2 koeken. Druk in elke koek een walnoot. Bestrijk de koeken met losgeklopt ei. Bak de gevulde speculaaskoeken mooi bruin en gaar.
Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaten met bakpapier. Vorm van het speculaasdeeg twee rollen en snijd elke rol in 12 gelijke stukjes van ca. 25 gram. Vorm hiervan bolletjes en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 12 cirkeltjes van ca. 7 cm en 12 cirkeltjes van ca. 8 cm. Leg op elke bakplaat 6 kleine cirkels.
Verdeel met 2 dessertlepels de abrikozenspijs (ca. 22 gram) over de kleinste cirkels. Bestrijk de randen met koud water en leg de grotere deegcirkels erop. Druk de rand rondom goed op elkaar. Steek met een uitsteker van 8 cm rond de vulling, verwijder uitstekend deeg. Maak van de deegrestjes nog 1-2 koeken. Druk in elke koek een walnoot. Bestrijk de koeken met losgeklopt ei. Bak de gevulde speculaaskoeken mooi bruin en gaar.