Recept
« Terug naar recepten
Gevulde paprika in vastenstijl
PT60M
Gevulde paprika in vastenstijl
Een heerlijk gevulde paprika in vastenstijl recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
standaard.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde paprika in vastenstijl te bereiden
Snijd een hoedje van elke paprika en verwijder de zaadlijsten. Kook de paprika's kort in gezouten water tot ze beetgaar zijn, anders garen ze te traag in de oven.
Meng het gehakt met de ui, het ei, een snuf zout en peper. Roer er een paar lepels paneermeel onder om het steviger te maken.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vul de paprika's met het gehakt, schik ze in een schaal en laat alles ongeveer een halfuur garen.
Maak intussen een Provençaalse saus. Stoof de stukjes ui met de knoflook en een snufje zout glazig in een steelpan, voeg de stukken paprika toe en laat alles mooi zacht worden in de olijfolie. Voeg de tomaten en de kruiden toe. Laat even inkoken en stuur op het eind de smaak nog bij met kruiden, peper en zout.
Serveer de paprika's met de saus, paddenstoelen en volle rijst.
Meng het gehakt met de ui, het ei, een snuf zout en peper. Roer er een paar lepels paneermeel onder om het steviger te maken.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vul de paprika's met het gehakt, schik ze in een schaal en laat alles ongeveer een halfuur garen.
Maak intussen een Provençaalse saus. Stoof de stukjes ui met de knoflook en een snufje zout glazig in een steelpan, voeg de stukken paprika toe en laat alles mooi zacht worden in de olijfolie. Voeg de tomaten en de kruiden toe. Laat even inkoken en stuur op het eind de smaak nog bij met kruiden, peper en zout.
Serveer de paprika's met de saus, paddenstoelen en volle rijst.