Recept
« Terug naar recepten
Gevulde paprika met quinoa en kippengehakt
PT50M
Gevulde paprika met quinoa en kippengehakt
Een heerlijk gevulde paprika met quinoa en kippengehakt recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
njam
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde paprika met quinoa en kippengehakt te bereiden
- Doe de zakjes Bosto Quinoa Rood in een kookpot met kokend water. Snijd het hoedje van de paprika’s en ontpit ze. Zet zowel de hoedjes als de rest van de paprika’s even onder in een pot kokend water voor zo’n 5 minuten. Fruit de ui en de look in wat olijfolie op een middelhoog vuur. Voeg het gehakt erbij en daarna ook het bouillonblokje. Doe de 4 eetlepels tomatenpassata er bij, de Provençaalse kruiden, kurkuma, cayennepeper en wat peper en zout Meng de quinoa eronder en bak nog enkele minuutjes verder. Vul de paprika’s met het quinoa-gehakt-mengsel, zet hun hoedjes er weer op en doorprik met een satéstokje om alles samen te houden. Neem een ovenschotel en doe er wat water in, tot ongeveer een hoogte van 1 cm. Dit om te voorkomen dat de onderkanten aanbranden. Plaats de paprika’s in de ovenschotel en zet in de oven voor 25 minuten op 180 graden. Serveer met wat rucola.