Recept
« Terug naar recepten
Gevulde pastaschelpen
PT20M
Gevulde pastaschelpen
Een heerlijk gevulde pastaschelpen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde pastaschelpen te bereiden
Warm de oven voor op 180°
Kook de pastaschelpen beetgaar en laat ze afkoelen onder koud stromend water
Giet er een geutje olijfolie over en roer goed
Dompel de spinazieblaadjes één minuut onder in koken water en laat goed uitlekken
Meng de spnazie met de gietenkaas en breng op smaak met peper en zout
Vul de pastaschelpen op met mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal
Bedruppel met honing en bestrooi met de pijnboompitten
Zet 15 minuten in de oven en garneer daarna met de parmezaanse kaas
Maak alles op voorhand klaar en et in de oven als het bezoek er is.
Variatietips
Philadelphia & stukjes gerookte zalm
geitenkaas en zongedroogde tomaatjes en gerookte ham
feta en stukjes olijven
Kook de pastaschelpen beetgaar en laat ze afkoelen onder koud stromend water
Giet er een geutje olijfolie over en roer goed
Dompel de spinazieblaadjes één minuut onder in koken water en laat goed uitlekken
Meng de spnazie met de gietenkaas en breng op smaak met peper en zout
Vul de pastaschelpen op met mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal
Bedruppel met honing en bestrooi met de pijnboompitten
Zet 15 minuten in de oven en garneer daarna met de parmezaanse kaas
Maak alles op voorhand klaar en et in de oven als het bezoek er is.
Variatietips
Philadelphia & stukjes gerookte zalm
geitenkaas en zongedroogde tomaatjes en gerookte ham
feta en stukjes olijven
Elza zegt: