Recept
« Terug naar recepten
Gevulde puntpaprika's
PT45M
Gevulde puntpaprika's
Een heerlijk gevulde puntpaprika's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde puntpaprika's te bereiden
Halveer de paprika’s overlangs zodat elke helft ook een stuk steel heeft. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Kook ze 5 min in ruim kokend water en leg ze vervolgens in een ovenschaal.
Fruit de sjalotjes in de olie, voeg de gehakt, bacon en tomatenpuree toe en roerbak 3 min. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Roer er de knoflook en 1 el water door en stoof het gehakt 10 min zachtjes. Roer de tomaatblokjes, rozijnen, pistachenootjes, peterselie, munt en crème fraîche erdoor. Verdeel het gehaktmengsel over de paprika’s en strooi de kaas er dun over.
Bak de paprika’s ongeveer 12 min. in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Fruit de sjalotjes in de olie, voeg de gehakt, bacon en tomatenpuree toe en roerbak 3 min. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Roer er de knoflook en 1 el water door en stoof het gehakt 10 min zachtjes. Roer de tomaatblokjes, rozijnen, pistachenootjes, peterselie, munt en crème fraîche erdoor. Verdeel het gehaktmengsel over de paprika’s en strooi de kaas er dun over.
Bak de paprika’s ongeveer 12 min. in een voorverwarmde oven van 200 graden.
hany zegt: