Recept
« Terug naar recepten
Gevulde raapjes met spek, wortel & champignon
PT60M
Gevulde raapjes met spek, wortel & champignon
Een heerlijk gevulde raapjes met spek, wortel & champignon recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
market-carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde raapjes met spek, wortel & champignon te bereiden
- Snij de hoedjes van de raapjes en hol de raapjes dan uit met een meloenlepeltje. Snij het vruchtvlees fijn.
- Snij het spek fijn en bak het aan in een grote pan met anti-aanbaklaag. Voeg het fijngesneden vruchtvlees van de rapen, de fijngesneden wortels en champignons toe Breng op smaak met peper en laat even aanbakken.
- Laat dit mengsel afkoelen en meng het dan met de ricotta en fijngesneden lente-uitjes. Vul de raapjes hiermee op en zet ze in een ovenschaal. Voeg de tomatensaus toe en bak 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.