Recept
« Terug naar recepten
Gevulde rapen met eekhoorntjesbrood
PT45M
Gevulde rapen met eekhoorntjesbrood
Een heerlijk gevulde rapen met eekhoorntjesbrood recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde rapen met eekhoorntjesbrood te bereiden
Schil de rapen, snij de kapjes eraf en hol ze uit, zodat u ze later kunt vullen. Kook ze voor in gezouten water. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de in dunne plakjes gesneden ui en de dikke plak spek, die u in blokjes heeft gesneden. Voeg een druppeltje balsamicoazijn, een snufje suiker en heel weinig zout toe. Blus af met een scheutje wijn, laat deze verdampen en voeg 4 eetlepels slagroom toe. Snij het eekhoorntjesbrood in kleine blokjes, bak ze in een scheutje olie,voeg een beetje zout toe en doe ze bij het spek. Giet de rapen af, schep de vulling erin, garneer met blaadjes kervel en maak af met krokant gebakken plakjes pancetta uit de oven.