Recept
« Terug naar recepten
Gevulde romatomaten
PT60M
Gevulde romatomaten
Een heerlijk gevulde romatomaten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde romatomaten te bereiden
Snij het hoedje van de Romatomaten en hol ze uit met behulp van een lepeltje. Snij een stukje van de bodem van de tomaten, zodat ze beter blijven staan. Kruid de binnenkant met zout en peper. Plaats de holle tomaten (omgekeerd) op een stuk huishoudpapier.
Plaats de kippengehakt in een kom en voeg dan 4 eetlepels paneermeel, de paprika in stukjes, de fijngesneden ui, de fijngesneden knoflook en de gehakte chilipeper toe. Voeg dan de kruiden nog toe en meng alles tot een deeg.
Verdeel het gehakt over de holle tomaten en plaats allemaal op een ingevette ovenblik. Plaats de hoedjes er terug op en leg op elke Romatomaat een schijfje boter.
Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 45 minuten.
Lekker met aardappelpuree en een slaatje.
Plaats de kippengehakt in een kom en voeg dan 4 eetlepels paneermeel, de paprika in stukjes, de fijngesneden ui, de fijngesneden knoflook en de gehakte chilipeper toe. Voeg dan de kruiden nog toe en meng alles tot een deeg.
Verdeel het gehakt over de holle tomaten en plaats allemaal op een ingevette ovenblik. Plaats de hoedjes er terug op en leg op elke Romatomaat een schijfje boter.
Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 45 minuten.
Lekker met aardappelpuree en een slaatje.
johanna zegt: