Recept
« Terug naar recepten
Gevulde rosbief
PT25M
Gevulde rosbief
Een heerlijk gevulde rosbief recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde rosbief te bereiden
Laat de slager de rosbief plat slaan zodat je een dunne plak hebt die je kunt oprollen.
Snij de ui in halve dunne ringen.
Snipper de knoflook
Snij de champignons in plakjes.
Verhit de boter in de pan en fruit de ui met de knoflook hierin tot deze goudgeel is.
Doe er de champignons bij en bak nog zo'n 5 min.
Kruid alles met peper en zout en kerry naar smaak.
Leg de pak rosbief op een plank en bestrooi met zout en peper.
Leg er ui/champignonmengsel over de gehele plak op en rol deze dan op en zorg dat het mengsel goed erin blijft.
Bind alles vast met het bindtouw en evt.de zijkanten met prikkers vastzetten.
Oven voorverwarmen op 180 gr.
Boter verhitten en de "rollade"aanbraden,ongeveer 5 min.blijven draaien zodat de "rollade"rondom bruin wordt.
In de ovenschaal leggen en een paar klontjes boter erbij en in de oven zetten.
15 min.en dan de oven uitdraaien en de "rollade"nog zo'n 5 min.laten staan.
Ondertussen kun je lekker eigengemaakte frietjes bakken.
Snij de rosbief in plakken.
Snij de ui in halve dunne ringen.
Snipper de knoflook
Snij de champignons in plakjes.
Verhit de boter in de pan en fruit de ui met de knoflook hierin tot deze goudgeel is.
Doe er de champignons bij en bak nog zo'n 5 min.
Kruid alles met peper en zout en kerry naar smaak.
Leg de pak rosbief op een plank en bestrooi met zout en peper.
Leg er ui/champignonmengsel over de gehele plak op en rol deze dan op en zorg dat het mengsel goed erin blijft.
Bind alles vast met het bindtouw en evt.de zijkanten met prikkers vastzetten.
Oven voorverwarmen op 180 gr.
Boter verhitten en de "rollade"aanbraden,ongeveer 5 min.blijven draaien zodat de "rollade"rondom bruin wordt.
In de ovenschaal leggen en een paar klontjes boter erbij en in de oven zetten.
15 min.en dan de oven uitdraaien en de "rollade"nog zo'n 5 min.laten staan.
Ondertussen kun je lekker eigengemaakte frietjes bakken.
Snij de rosbief in plakken.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Jaren geleden in Duitsland een gevulde runderrollade gegeten en nu eindelijk zelf eens uitgeprobeerd.Was wel een heel andere maar deze is aardig in de buurt gekomen.
thom zegt: