Waarom 137 gram gehakt??? Nou gewoon omdat dat zo uitkwam toen ik het in porties ging verdelen….
Echt een bijzonder lekker gerecht.
Recept
« Terug naar recepten
Gevulde savooiekoolbladen met gehakt
PT40M
Gevulde savooiekoolbladen met gehakt
Een heerlijk gevulde savooiekoolbladen met gehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
nav recept van Mijnreceptenboek.nl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde savooiekoolbladen met gehakt te bereiden
Breek 3 bladen van de kool en was ze.
Kook deze 10 minuten in ruim water en laat ze goed uitlekken.
Maak het gehakt met peper en de zongedroogde tomaatmix, pestoposto aan en verdeel het in 3 rolletjes.
Bak de rolletjes in de boter aan alle kanten bruin, maar niet gaar.
Leg de rolletjes op de koolbladeren rol het leuk op.
Beboter een ovenschaal en leg de rolletjes erin.
Bak de gesnipperde ui in de bakboter van het gehakt en blus het vet af met een scheutje azijn en wat oestersaus.
Giet dit over de rolletjes.
Dek de schaal met een deksel of aluminiumfolie af, schuif de schaal in een op 220 graden C. voorverwarmde oven en bak de rolletjes 20 minuten.
Kook deze 10 minuten in ruim water en laat ze goed uitlekken.
Maak het gehakt met peper en de zongedroogde tomaatmix, pestoposto aan en verdeel het in 3 rolletjes.
Bak de rolletjes in de boter aan alle kanten bruin, maar niet gaar.
Leg de rolletjes op de koolbladeren rol het leuk op.
Beboter een ovenschaal en leg de rolletjes erin.
Bak de gesnipperde ui in de bakboter van het gehakt en blus het vet af met een scheutje azijn en wat oestersaus.
Giet dit over de rolletjes.
Dek de schaal met een deksel of aluminiumfolie af, schuif de schaal in een op 220 graden C. voorverwarmde oven en bak de rolletjes 20 minuten.
Gea Bruining zegt: