Recept
« Terug naar recepten
Gevulde speculaasbavarois
PT120M
Gevulde speculaasbavarois
Een heerlijk gevulde speculaasbavarois recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Kinderen - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde speculaasbavarois te bereiden
Taartbodem:
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verkruimel de speculaasjes. Smelt de boter en meng er de speculaaskruimels door. Schep dit mengsel op de bodem van de vorm en druk goed aan. Laat de taartbodem 30 minuten opstijven in de koelkast. Klop de slagroom lobbig. Week de gelatine in ruim koud water. Meng de custardpoeder met 2 eetlepels suiker en een scheut koude melk. Breng de rest van de melk, de finesse voor koken, rest van de suiker en speculaaskruiden aan de kook. Voeg al roerend het custardmengsel toe en laat het al roerend binden. Haal het mengsel van het vuur, knijp de gelatine uit en roer deze erdoor. Laat de vla afkoelen tot hij lobbig wordt. Schep nu voorzichtig de slagroom erdoor. Verdeel de helft van de bavarois over de taartbodem. Verdeel het amandelspijs over de bavarois en vul de vorm verder af met de bavarois. Laat de taart 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart met kleutertaai of ander sint snoepgoed.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verkruimel de speculaasjes. Smelt de boter en meng er de speculaaskruimels door. Schep dit mengsel op de bodem van de vorm en druk goed aan. Laat de taartbodem 30 minuten opstijven in de koelkast. Klop de slagroom lobbig. Week de gelatine in ruim koud water. Meng de custardpoeder met 2 eetlepels suiker en een scheut koude melk. Breng de rest van de melk, de finesse voor koken, rest van de suiker en speculaaskruiden aan de kook. Voeg al roerend het custardmengsel toe en laat het al roerend binden. Haal het mengsel van het vuur, knijp de gelatine uit en roer deze erdoor. Laat de vla afkoelen tot hij lobbig wordt. Schep nu voorzichtig de slagroom erdoor. Verdeel de helft van de bavarois over de taartbodem. Verdeel het amandelspijs over de bavarois en vul de vorm verder af met de bavarois. Laat de taart 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart met kleutertaai of ander sint snoepgoed.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
nouki zegt:
borgje zegt:
bep den hartog zegt: