Zelf gebruik ik kleine ronde tomaten en niet te rijp.
Ik verwijder wel het vel, waardoor de tomaat rapper gaar wordt. Bij het uithollen snij ik de tomaat op circa 1/3 van de tomaat.
De punt van de tomaat snij ik vlak zodat ze mooi recht op het bord kan staan.
Knolselder heeft wel een doordringende smaak en daarom neem ik soms een stamppot van half knolselder en half aardappel.
Recept
« Terug naar recepten
Gevulde tomaat met knolselder en zalm
PT30M
Gevulde tomaat met knolselder en zalm
Een heerlijk gevulde tomaat met knolselder en zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Gelezen in een weekblad en uitgetest en aangepast
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde tomaat met knolselder en zalm te bereiden
Snij de steel en de bodem van de tomaat zodat je de tomaat kan uitlepelen en verwijder er de zaden en zaadlijsten uit.
Leg de uitgeholde tomaten op keukenpapier zodat het vocht eruit loopt.
Schil de knolselder en snij in blokjes van max 5cm.
Stoof de knolselder in een weinig bakboter en op een laag vuurtje tot de knolselder goed gaar is. Kneed de knolselder met een vork tot een homogene moes.
Breng op smaak met peper, zout en mogelijk droge of verse tuinkruiden zoals thijm en of rozemarijn.
Stoof nog een minuutje door, zodat de kruiden goed opgenomen zijn in de knolseldermoes.
Vul de uitgeholde tomaten met de knolseldermoes.
Snij de zachte kaas in 4 schillen van max 2cm en dek iedere tomaat met een sneetje zachte kaas en strooi er nog wat geraspte kaas op.
Zet de tomaten op de bakplaat en stoof in een oven van 200° gedurende 10min.
Dien op als groenten met bv aardappelen of bv op een getoaste boterham.
Leg de uitgeholde tomaten op keukenpapier zodat het vocht eruit loopt.
Schil de knolselder en snij in blokjes van max 5cm.
Stoof de knolselder in een weinig bakboter en op een laag vuurtje tot de knolselder goed gaar is. Kneed de knolselder met een vork tot een homogene moes.
Breng op smaak met peper, zout en mogelijk droge of verse tuinkruiden zoals thijm en of rozemarijn.
Stoof nog een minuutje door, zodat de kruiden goed opgenomen zijn in de knolseldermoes.
Vul de uitgeholde tomaten met de knolseldermoes.
Snij de zachte kaas in 4 schillen van max 2cm en dek iedere tomaat met een sneetje zachte kaas en strooi er nog wat geraspte kaas op.
Zet de tomaten op de bakplaat en stoof in een oven van 200° gedurende 10min.
Dien op als groenten met bv aardappelen of bv op een getoaste boterham.
riafon zegt: