Recept
« Terug naar recepten
Gevulde uien met linzen
PT40M
Gevulde uien met linzen
Een heerlijk gevulde uien met linzen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde uien met linzen te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en kook ze 15 minuten in licht gezouten water. Laat ze uitlekken. Snij er het hoedje af, haal er voorzichtig het binnenste uit en hak dat fijn.
Spoel de linzen, kook ze 10 minuten in licht gezouten water en laat ze goed uitlekken.
Pel en snipper de knoflook. Meng met de linzen, gehakte ui, tijm, peper en zout. Vul er de uitgeholde uien mee en zet er daarna het hoedje weer op.
Schik de uien in een ingevette ovenschaal en besprenkel ze met olie. Schuif 20 tot 25 minuten in de oven.
Spoel de linzen, kook ze 10 minuten in licht gezouten water en laat ze goed uitlekken.
Pel en snipper de knoflook. Meng met de linzen, gehakte ui, tijm, peper en zout. Vul er de uitgeholde uien mee en zet er daarna het hoedje weer op.
Schik de uien in een ingevette ovenschaal en besprenkel ze met olie. Schuif 20 tot 25 minuten in de oven.