Recept
« Terug naar recepten
Geweven asperges
PT60M
Geweven asperges
Een heerlijk geweven asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geweven asperges te bereiden
Maak de dressing 1 dag van tevoren.Pel de teentjes knoflook.Blancheer ze 1 minuut in kokend water en spoel er koud water over.doe ze met wat zout en peterselie in een pot en giet de olie,azijn en limoensap en de worcestersaus erop.Sluit de pot en zet deze in de koelkast.Schud de dressing voor gebruik.snijd van de asperges 1/2 centimeter van de onderkant af en leg ze 30 minuten in koud water.waardoor ze beter te schillen zijn.Schil alleen de witte asperges.Leg de witte asperges in ruim koud water met een snufje zout en breng aan de kook.laat de asperges 3 minuten zachtjes koken en laat ze,van de warmtebron af,15 minuten met gesloten deksel beetgaar worden.Breng ondertussen water met zout aan de kook en blancheer de groene asperges 3 minuten.snijd de asperges in de lengte doormidden en weef ze tot een mooi patroon.Serveer ze met de dressing.
yves zegt:
Wel het ziet er simpel uit,en niet veel werk.
Dat moet wel lekker zijn.
Yves