Recept
« Terug naar recepten
Gewokte Chinese kool
PT20M
Gewokte Chinese kool
Ik heb een simpele Chinese kool toch een beetje bewerkt met best wel een leuk resultaat.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gewokte Chinese kool te bereiden
Verwarm de olie (niet heet) en doe er de spekjes in, laat dit even doorbakken dan de champignons, ui en knoflook erbij en laat deze op een zachter vuur fruiten.
Snijd ondertussen de Chinese kool vanaf de top in repen van ong. 1 cm.
Kruid het spekjesmengsel met zwarte peper uit de molen en doe er de kerrie bij weer even doorbakken.
Doe er dan de kool bij en roerbak deze ong. 7 tot 10 min. tot alles lekker gaar is.
Snijd ondertussen de Chinese kool vanaf de top in repen van ong. 1 cm.
Kruid het spekjesmengsel met zwarte peper uit de molen en doe er de kerrie bij weer even doorbakken.
Doe er dan de kool bij en roerbak deze ong. 7 tot 10 min. tot alles lekker gaar is.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Wij hebben dit gegeten met een kruimige gekookte aardappel en een verse worst van de echte slager.