Recept
« Terug naar recepten
Gewokte citroenkip met sluimerwtjes en bieslook
PT25M
Gewokte citroenkip met sluimerwtjes en bieslook
Een heerlijk gewokte citroenkip met sluimerwtjes en bieslook recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gewokte citroenkip met sluimerwtjes en bieslook te bereiden
Snijd de kip in stukjes. Rasp de schil van de citroen en pers uit. Meng de stukjes kip in een schaaltje met het citroensap en laat kort trekken. Pel en snijd de sjalotjes fijn. Maak de sluimerwtjes schoon.
Verwarm de margarine in een wok en roerbak hierin de kip en de sjalotjes 3 min. Voeg de aardappelblokjes, de sluimerwtjes en de citroenschil toe. Roerbak alles nog 7-8 min.
Voeg 100 ml water en het bouillonketeltje toe. Roer tot het keteltje is gesmolten en breng het aan de kook. Schep de helft van de bieslook erdoor en voeg peper naar smaak toe.
Verdeel de gewokte citroenkip over 4 borden en strooi de rest van de bieslook erover.
Verwarm de margarine in een wok en roerbak hierin de kip en de sjalotjes 3 min. Voeg de aardappelblokjes, de sluimerwtjes en de citroenschil toe. Roerbak alles nog 7-8 min.
Voeg 100 ml water en het bouillonketeltje toe. Roer tot het keteltje is gesmolten en breng het aan de kook. Schep de helft van de bieslook erdoor en voeg peper naar smaak toe.
Verdeel de gewokte citroenkip over 4 borden en strooi de rest van de bieslook erover.