Recept
« Terug naar recepten
Gewokte eendenfilet
PT30M
Gewokte eendenfilet
Een heerlijk gewokte eendenfilet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
sparretail.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gewokte eendenfilet te bereiden
Snij het vlees in flinterdunne plakjes.
Meng in een kom 3 el olie met de sherry en de sojasaus en voeg er 3 el water aan toe, roer de plakjes vlees door de marinade en laat 1 uur rusten.
Verwarm een scheut olie in de wok en roerbak hierin de gemarineerde eendenborst, voeg er de look en gember aan toe en ga verder met de maïskolfjes, sluimererwten, paprikareepjes en pijpajuin.
Roerbak de groenten knapperig gaar en besprenkel met de rest van de marinade.
Bestrooi met korianderblaadjes en serveer.
Meng in een kom 3 el olie met de sherry en de sojasaus en voeg er 3 el water aan toe, roer de plakjes vlees door de marinade en laat 1 uur rusten.
Verwarm een scheut olie in de wok en roerbak hierin de gemarineerde eendenborst, voeg er de look en gember aan toe en ga verder met de maïskolfjes, sluimererwten, paprikareepjes en pijpajuin.
Roerbak de groenten knapperig gaar en besprenkel met de rest van de marinade.
Bestrooi met korianderblaadjes en serveer.