Dit recept hebben we gegeten in het restaurant aan de bibliotheek Permeke in Antwerpen. Het was op 20 februari 2013 de suggestie voor een prijs van 4 euro.
Ik zou de augurken reeds een dag voorhand maken en dompelen in een mengsel van azijn en suiker. Daardoor worden de augurken zachter. Deze wierkwijze wordt toegepast in oa Hongarije.
De tatziki zou ik zelf bereiden zodat je naar eigen gevoel look kan toevoegen.
Recept
« Terug naar recepten
Gezond broodje op Griekse wijze
PT15M
Gezond broodje op Griekse wijze
Een heerlijk gezond broodje op griekse wijze recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Restaurant bibliotheek Permeke Antwerpen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gezond broodje op Griekse wijze te bereiden
Kuis en was de slasoorten en versnij de sla.
Snij 4 dikke sneden bruin brood en besmeer met tatziki.
Maak een sandwich met sla, enkele sneden feta, enkele fijne schijven augurk en wortelslierten.
Plaats op het broodje 2 zwarte olijven.
Voeg op het bordje nog sla bij al of niet met mayonaise, of tatziki.
Serveer met een droge witte wijn bv een rizling of met een mengsel van van wijn en water.
Snij 4 dikke sneden bruin brood en besmeer met tatziki.
Maak een sandwich met sla, enkele sneden feta, enkele fijne schijven augurk en wortelslierten.
Plaats op het broodje 2 zwarte olijven.
Voeg op het bordje nog sla bij al of niet met mayonaise, of tatziki.
Serveer met een droge witte wijn bv een rizling of met een mengsel van van wijn en water.