Recept
« Terug naar recepten
Tajine: rundsstoofvlees op de wijze van de chef
PT180M
Tajine: rundsstoofvlees op de wijze van de chef
Heerlijk stoofvlees uit de tajine met vers gebakken frietjes wat willen we meer.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: rundsstoofvlees op de wijze van de chef te bereiden
- Bak het vlees aan al de kanten goed bruin aan de spekblokjes evenzeer krokant aanbakken. Appels schillen klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Look door de lookperser doen, de uitjes ondoen ontdoen van schil. Dit alles in de warme tajine alles goed kruiden de appelazijn en bier toevoegen. Zet de tajine op een zeer klein vuur deksel erop en laat nu maar rustig garen. Bind de saus en serveer het vlees zeer warm met appelcompote en vers gebakken frietjes.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: