Recept
« Terug naar recepten
Gluhwein
PT30M
Gluhwein
Een heerlijk gluhwein recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
61
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gluhwein te bereiden
Borstel de citroen schoon en steek er de kruidnagels in.Verwarm de rode wijn.Laat de wijn 15 tot 20 min.op een zacht vuur trekken met de kruidnagel-citroen en de pijpkaneel.Verwijder de specerijen en voeg de suiker toe.Serveer de warme wijn heet,in hittebestendige glazen.
Lekker na een koude wandeling.
Lekker na een koude wandeling.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jacqueline zegt:
Eva zegt:
Frank zegt:
Wat ik zelf gebruik is een 'standaard' huismerk rode wijn uit Europa. Ik denk dat het niet nodig is om in andere continenten te gaan kijken, de zoetheid in de wijn verkrijg je door de suiker.
Oh en trouwens mensen; pin je niet vast op 1 recept! En voeg suiker/specerijen toe totdat je het lekker vind smaken & alleen de geur al je slijmvliezen triggered :D
Fijne kerst alvast!
Lianne van de Blaak zegt:
Wijnand Heyer zegt:
Uitserveren zonder steranijs maar wel met enkele mintblaadjes is ook een mooie variant.