Om een glas glühwein te maken:
Vul een glas of beker met opgewarmde wijn van een behoorlijke kwaliteit. Voeg toe 1 tot 2 eetlepels van de de ingekookte wijn-port mix. Je kunt er naar smaak suiker aan toevoegen, druppeltjes citroen en evt. een klein scheutje wodka om het alcoholgehalte op te vijzelen.
Op deze wijze hoef je niet meteen grote hoeveelheden glühwein te maken.
Recept
« Terug naar recepten
Glühwein concentraat
PT120M
Glühwein concentraat
Een enigszins andere benadering van het maken van glühwein.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Glühwein concentraat te bereiden
1).Doe alle ingredienten in een grote roestvrij stalen pan en breng dat aan de kook.
2).Blijf roeren tot alle suiker is opgelost.
3).Kook de massa in tot er 500 cc is overgebleven.
4).Zeef de massa.
5).Koel af en doe dat in een goed afsluitbare fles.
**********
Glühwein:
''''''''''''''''''''''''''
1),meng alle ingredienten in een afsluitbare kom / fles/ / pan.
2).Verwarm gedurende 30 minuten tot max ± 70 graden Celsius
2).Blijf roeren tot alle suiker is opgelost.
3).Kook de massa in tot er 500 cc is overgebleven.
4).Zeef de massa.
5).Koel af en doe dat in een goed afsluitbare fles.
**********
Glühwein:
''''''''''''''''''''''''''
1),meng alle ingredienten in een afsluitbare kom / fles/ / pan.
2).Verwarm gedurende 30 minuten tot max ± 70 graden Celsius
Jan A van der Hoeden zegt:
Behalve de Rubt port ook de pgmentbessen verbeterd (moet zijn piment).
Dank.
Jan A.