Recept
« Terug naar recepten
Glühwein
PT40M
Glühwein
Een heerlijk glühwein recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
duitsland-reisgids.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Glühwein te bereiden
Boen de sinaasappelen en de citroen schoon en snijd ze in plakken. Was de appel, verwijder de pitten en snijd hem ook in plakken. Warm de wijn op op een laag vuurtje en voeg de plakken sinaasappel, appel, citroen, kaneel, kruidnagel, steranijs en suiker toe. Zorg ervoor dat de wijn niet gaat koken, dat komt de smaak niet ten goede en dan kan de alcohol vervliegen. Laat het wijnmengseltje nog 30 minuten doorborrelen.