Recept
« Terug naar recepten
Glühweingelei
PT10M
Glühweingelei
Een heerlijk glühweingelei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Heike van de Ven
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Glühweingelei te bereiden
Verwarm de Glühwein. Voe de geleisuiker toe en laat doorkoken. Vul de jampotjes met de gelei. De gelei mag zo dun zijn als jam.
Smaakt heerlijk als sausje over vanilleijs. Goed idee om restjes Glühwein te gebruiken en een heerlijk winters smaakje! De alcohol is door het verhitten verdampt.
Smaakt heerlijk als sausje over vanilleijs. Goed idee om restjes Glühwein te gebruiken en een heerlijk winters smaakje! De alcohol is door het verhitten verdampt.
Mijn kookverhaal (Heike van de Ven)
Mijn familie woont in Duitsland. Toen ik op bezoek was vertelde iemand van dit sausje. Ik vond het zo bijzonder dat ik het op deze site wilde zetten.