KookJij

Gluhweinsorbetijs

Een heerlijk gluhweinsorbetijs recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 365 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > IJs
Bevat per éénpersoons portie: 230 kCal energie
6 Gram vet
31 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Bron: Allerhande 07 2011, Pascal
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gluhweinsorbetijs te bereiden

Doe de wijn in een steelpan en verwarm op laag vuur.
Snijd 1 sinaasappel en de halve citroen in plakken en voeg toe aan de wijn.
Voeg het kaneelstokje, de kristalsuiker, honing, kruidnagel en het laurierblad toe.
Laat de smaken op laag vuur 30 minuten in de wijn trekken.
De wijn mag niet koken.
Schenk de wijn door een zeef en doe terug in de pan.
Voeg de geleisuiker toe en roer totdat deze is opgelost.
Schenk de wijn in een metalen of plastic diepvriesbak, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan in de vriezer.
Laat de wijn in circa 5 uur bevriezen.
Roer elk uur even door met een garde of een vork.
Klop de slagroom lobbig.
Snijd de sinaasappel in schijfjes.
Verdeel het ijs over 8 glazen en serveer met de slagroom en sinaasappel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Y. Frencken

Y. Frencken zegt:
Hallo Sascha,

Dat lijkt me een heel lekker recept, ga ik zeker eens proberen.
Groetjes
Yvonne