Recept
« Terug naar recepten
Glutenvrij Sobasalade met bimi
PT15M
Glutenvrij Sobasalade met bimi
Een heerlijk glutenvrij sobasalade met bimi recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorry Hertog
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Boek Vechten met gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Glutenvrij Sobasalade met bimi te bereiden
Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Stort de noedels in een vergiet en spoel ze af met koud water. Breng in een hoge (stoom)pan een laagje water aan de kook. Leg de bimi en de shiitakes in een stoommandje of vergiet. Hang het boven het kokende water, dek af en stoom de groente in 4-5 minuten beetgaar. Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan. Laat de gember uitlekken en vang het vocht op. Roer een dressing van de rodewijnazijn, tamari, wasabi en olie. Meng soba, broccoli, shiitakes, gember en dressing luchtig door elkaar en schik de salade op de borden. Strooi er het sesamzaad over.
jan en truus zegt: