Recept
« Terug naar recepten
Glutenvrije Bread and butter puddinkjes
PT80M
Glutenvrije Bread and butter puddinkjes
Een heerlijk glutenvrije bread and butter puddinkjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorry Hertog
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Boek Vechten met gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Glutenvrije Bread and butter puddinkjes te bereiden
Breng in een steelpan slagroom, melk en het kaneelstokje aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 30 min trekken. Verwijde het kaneelstokje. Steek met behulp van een souffléschaaltje 12 rondjes uit het brood. Besmeer ze dik met boter. stapel ze met de beboterde kant boven in de schaaltjes. Strooi de rozijnen ertussen.
Verwarm de oven voor op 180oC Klop de eieren schuimig met de suiker en voeg al kloppend de hete room toe. Schenk de eiervla over het brood in de puddingvormpjes. Tik de schaaltjes even op het aanrecht zodat de vla zich goed verdeelt en zet ze in de ovenschaal/braadslede. Vul die tot halverwege de rand van de schaaltjes met kokend water en schuif hem voorzichtig in het midden van de oven. Bak de broodpuddinkjes ongeveer 30 minuten, tot de bovenkant stevig aanvoelt. Ze zijn lauwwarm het lekkerst.
Verwarm de oven voor op 180oC Klop de eieren schuimig met de suiker en voeg al kloppend de hete room toe. Schenk de eiervla over het brood in de puddingvormpjes. Tik de schaaltjes even op het aanrecht zodat de vla zich goed verdeelt en zet ze in de ovenschaal/braadslede. Vul die tot halverwege de rand van de schaaltjes met kokend water en schuif hem voorzichtig in het midden van de oven. Bak de broodpuddinkjes ongeveer 30 minuten, tot de bovenkant stevig aanvoelt. Ze zijn lauwwarm het lekkerst.