Recept
« Terug naar recepten
Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht
PT20M
Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht
Dit curieuze recept komt niet van mezelf maar van een echte Italiaanse
pastablog (The Pasta Project).
Dit recept voor kaneelboter-gnocchi (spreek uit njokkie) dateert uit de
Renaissance en is een traditioneel carnavalgerecht in Veneto. Er zijn een
aantal versies van dit recept in verschillende delen van de regio. Deze is
het eenvoudigste.
Op veel plaatsen voegen ze geraspte kaas toe, zoals Parmigiano Reggiano.
Andere recepten bevatten dan weer rozijnen.
Soms worden de gnocchi gemaakt van pompoen of zoete aardappel en
soms wordt er ook een tomatensaus bij geserveerd.
In Italië wordt het op traditionele wijze als voorgerecht geserveerd. Ik vind
het persoonlijk meer een nagerecht zoals je in sommige restaurants wel
eens met een pizza Nutella ziet. Ik heb het daarom ook bij de nagerechten
ingedeeld.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
The Pasta Project
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht te bereiden
- Breng water aan de kook en kook hierin de gnocchi (ze zijn gaar als ze boven komen drijven).
- Smelt in een andere pan de boter en voeg als de boter is gesmolten de kaneel toe, roer goed door totdat je een zachte saus hebt.
- Schep de gnocchi die boven komen drijven met een schuimspaan uit de pan en doe ze rechtstreeks in de boter/kaneelsaus.
- Schep alles in een schaal en garneer eventueel met een kaneelstokje.
- Serveer er bruine basterdsuiker en eventueel naar wens geraspt Parmezaanse kaas bij.