Recept
« Terug naar recepten
Gnocchi met Salie en Knoflook
PT40M
Gnocchi met Salie en Knoflook
Een heerlijk gnocchi met salie en knoflook recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gnocchi met Salie en Knoflook te bereiden
Kook de aardappelen in de schil. Giet de aardappelen af zodra ze gaar zijn en pel ze. Pureer de aardappelen meteen en voeg wat zout toe. Strooi de bloem bij de aardappelpuree tot een zacht maar nog wel enigszins plakkerig deeg is ontstaan (zorg dat werkvlak en handen steeds met bloem zijn bestrooid om plakken te voorkomen) en kneed het deeg. Draai vervolgens daarvan duimdikke rolletjes. Snijd die in stukjes van ca. 2 cm en rol ze met de wijsvinger langs de tanden van een grof getande vork zodat aan de ene kan gleufjes ontstaan en aan de andere kan een deukje. Kook de gnocchi enkele ogenblikken in ruim water. Vis ze met een schuimspaan uit het water als ze gaan drijven.
Smelt ondertussen wat boter en bak de knoflook met de salie 1 minuut en giet deze over de gnocchi. Strooi er wat kaas over en serveer direct met boter en ricotta
Smelt ondertussen wat boter en bak de knoflook met de salie 1 minuut en giet deze over de gnocchi. Strooi er wat kaas over en serveer direct met boter en ricotta
dorothy zegt: