Deze soep was en is nog altijd een echte oppepper met deze dagen: goed vullend en een kater blijft wel uit de buurt door het pittige karakter.
Ideaal! Eet er een broodje bij, klaar! Eet smakelijk en alaaf, of salaai in het Eindhovens! Fijne carnaval!!
Recept
« Terug naar recepten
Goedgevulde, pittige carnavals-maaltijdsoep (helpt ook goed tegen een kater ;-))
PT30M
Goedgevulde, pittige carnavals-maaltijdsoep (helpt ook goed tegen een kater ;-))
Een heerlijk goedgevulde, pittige carnavals-maaltijdsoep (helpt ook goed tegen een kater ;-)) recept uit de regionale keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Al heel lang een familiereceptje tijdens de carnaval in Lampegat
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Goedgevulde, pittige carnavals-maaltijdsoep (helpt ook goed tegen een kater ;-)) te bereiden
Verwarm de boter en olie en fruit hierin de uien, knoflook het pepertje in aan.
Voeg de soepgroente toe (evt iets fijnergehakt, da's naar eigen smaak..) en bak die eventjes mee.
Voeg de kippenbouillon toe met het vlees en de Taki Taki en breng dit tegen de kook. Roer er de witte bonen met de saus door en het borrelglas
(of meer, voor de liefhebber) wodka of jenever en voeg als laatste de gare macaroni en fijngesneden peterselie toe.
Eventueel nog wat peper en zout, of voor de echtige liefhebber nog wat tabasco toevoegen en zo warm mogelijk naar binnen werken..
Eventjes laten bezinken en je kunt weer met een gerust hart er een paar uurtjes tegen ;-)
Voeg de soepgroente toe (evt iets fijnergehakt, da's naar eigen smaak..) en bak die eventjes mee.
Voeg de kippenbouillon toe met het vlees en de Taki Taki en breng dit tegen de kook. Roer er de witte bonen met de saus door en het borrelglas
(of meer, voor de liefhebber) wodka of jenever en voeg als laatste de gare macaroni en fijngesneden peterselie toe.
Eventueel nog wat peper en zout, of voor de echtige liefhebber nog wat tabasco toevoegen en zo warm mogelijk naar binnen werken..
Eventjes laten bezinken en je kunt weer met een gerust hart er een paar uurtjes tegen ;-)