Ik heb het recept 4,5 zelfs 6 maal aangepast aan de huidige ingredienten en kookmethodes. Pas nu is het zoals het hoort.
Wie graag pikant eet, gaat zijn paprika- en tapenadegang.
De tweede dag zijn smaak en textuur pas 120 %! Derhalve: 2 dagen van eten!
Recept
« Terug naar recepten
Goulash maaltijdsoep
PT60M
Goulash maaltijdsoep
Een heerlijk goulash maaltijdsoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Hongaarse reminicensies aan ex-tante-Mitzi
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Goulash maaltijdsoep te bereiden
1. Bak het vlees bruin in een platte bakpan zonder antikleeflaag. Voeg er de grofgesneden ui en sjalot bij en helemaal op het einde de grofgesneden look. Gebruik voldoende vetstof (bakboter, of mix van boter met olie). Laat op het eind ook een eetlepel paprikapoeder meebakken.
2. Snijd de paprika en de wortels in grove stukken. Verwarm een kookpot en smelt er een weinig vetstof in. Bak de beide groenten daarin lichtjes voor. Voeg er twee eetlepels paprikapoeder, zout en peper aan toe.
3. Doe de inhoud van de braadpan dan bij de kookpot. Blus de pan met ruim water en een goede scheut runds- of kalfsfond (in poedervorm ca 2 goedgevulde koffielepels toevoegen). Roer het aanbaksel los en laat even inkoken. Giet dit ook bij de kookpot. Voeg water toe tot alle vlees en groenten goed onder staan. (Denk aan de aardappelen die er nog bijmoeten!)
4. Voeg er de paprikatapenade bij. Roer om en laat alles heel zachtjes gaar koken (ca. 35 tot 45 minuten). Roer regelmatig.
5. Voeg er dan de aardappelen (in blokjes gesneden) aan toe. Strooi er nog wat zout bij. Laat koken tot ook die zacht zijn. Voeg desnoods nog wat water toe. Breng verder op smaak met wat zout, peper, een vleugje cayennepeper, extra paprikapoeder en/of tapenade.
6. Zet de hete kookpot op tafel en serveer in diepe borden. Doe een stevige schep zure room in elke bord. Geef er bruin boerenbrood of Frans brood bij. Jó étvágyat... smakelijk!
2. Snijd de paprika en de wortels in grove stukken. Verwarm een kookpot en smelt er een weinig vetstof in. Bak de beide groenten daarin lichtjes voor. Voeg er twee eetlepels paprikapoeder, zout en peper aan toe.
3. Doe de inhoud van de braadpan dan bij de kookpot. Blus de pan met ruim water en een goede scheut runds- of kalfsfond (in poedervorm ca 2 goedgevulde koffielepels toevoegen). Roer het aanbaksel los en laat even inkoken. Giet dit ook bij de kookpot. Voeg water toe tot alle vlees en groenten goed onder staan. (Denk aan de aardappelen die er nog bijmoeten!)
4. Voeg er de paprikatapenade bij. Roer om en laat alles heel zachtjes gaar koken (ca. 35 tot 45 minuten). Roer regelmatig.
5. Voeg er dan de aardappelen (in blokjes gesneden) aan toe. Strooi er nog wat zout bij. Laat koken tot ook die zacht zijn. Voeg desnoods nog wat water toe. Breng verder op smaak met wat zout, peper, een vleugje cayennepeper, extra paprikapoeder en/of tapenade.
6. Zet de hete kookpot op tafel en serveer in diepe borden. Doe een stevige schep zure room in elke bord. Geef er bruin boerenbrood of Frans brood bij. Jó étvágyat... smakelijk!
Mijn kookverhaal (Willy Delcart)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
cbeyls zegt:
willydelcart zegt:
Ik heb je reactie per ongeluk verwijderd.
Bepaalde merken verkopen in supermarkten ook goede kalfsfond in poeder, die is zeer lekker voor stoofpotten en vleessausen. Toch eens even zoeken. En ja, je kan er een extra bouillonblokje bijvoegen, dat is een beetje naar smaak.
De tapenades kan je misschien vinden in de oosterse afdelingen van de supermarkt. Maar wat extra paprika kan het gemis ook oplossen. 't is vooral proeven. Ikzelf heb het liefst niet al te pikant. Bedankt voor je reactie en... proberen maar. ;)
Peter zegt:
Groet, Peter
petra zegt: