Recept
« Terug naar recepten
Goulashcroquetten
PT50M
Goulashcroquetten
Een heerlijk goulashcroquetten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culinair.net
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Goulashcroquetten te bereiden
Week de gelatineblaadjes in koud water. Smelt de boter in een pan. Fruit de ui en rode paprika aan en voeg de paprikapoeder, knoflookpuree en tomatenpuree toe. Laat dit 30 seconden meefruiten. Voeg in één keer de bloem erbij. Roer goed met een rubberen spatel om een gladde massa te verkrijgen en laat gedurende 3 minuten koken om de bloem te laten garen. Voeg de kalfsbouillon toe en breng de massa onder goed roeren aan de kook. Haal de pan van de hittebron.
Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan de massa. Laat iets afkoelen Voeg het rundvlees toe. Meng alles goed met een rubberen spatel. Proef en voeg naar smaak witte peper en zout toe. Dek deze salpiconmassa af, laat snel afkoelen en plaats in de koelkast om te laten opstijven.
Bereiding:
Portioneer de salpicon, rol de porties in de gewenste vorm, en rol ze door de paneer. Vervolgens door het (niet schuimig) geklopte eiwit halen om ze vervolgens nogmaals door de paneer te rollen. Frituur in kleine charges gedurende 3 minuten in hete olie van 180°C. Zorg dat de olie op deze temperatuur blijft. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Recept uit het Groot Culinair Croquetten kookboek.
Serveren:
Direct heet opdienen. Garneer met een toefje peterselie. Geef er licht geroosterd boerenbrood bij.
Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan de massa. Laat iets afkoelen Voeg het rundvlees toe. Meng alles goed met een rubberen spatel. Proef en voeg naar smaak witte peper en zout toe. Dek deze salpiconmassa af, laat snel afkoelen en plaats in de koelkast om te laten opstijven.
Bereiding:
Portioneer de salpicon, rol de porties in de gewenste vorm, en rol ze door de paneer. Vervolgens door het (niet schuimig) geklopte eiwit halen om ze vervolgens nogmaals door de paneer te rollen. Frituur in kleine charges gedurende 3 minuten in hete olie van 180°C. Zorg dat de olie op deze temperatuur blijft. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Recept uit het Groot Culinair Croquetten kookboek.
Serveren:
Direct heet opdienen. Garneer met een toefje peterselie. Geef er licht geroosterd boerenbrood bij.
opa-Henny zegt: