Deze ovenschotel eten we vaak nadat we een avond met meerdere mensen hebben gegourmet. Bij het voorbereiden van de gourmet snijd ik er meestal lustig op los. Een paar uien, paprika’s en courgettes zijn zo gebruiksklaar gemaakt. Niet alles wordt ook gelijk op tafel gezet maar blijft in de reservebak ‘klaar voor gebruik’ liggen. En meestal ligt de voorgesneden groenten dus de volgende dag nog altijd in de reservebak. Dit is natuurlijk handig voor een makkelijke ovenschotel. Wanneer je ook nog vlees van de vorige dag over hebt maak je dat gelijk op. Bak het in de grillpan en serveer het bij de ovenschotel.
Recept
« Terug naar recepten
Gourmet kliekjes pasta ovenschotel
PT45M
Gourmet kliekjes pasta ovenschotel
Vaak heb je na het gourmetten vlees en groeten over. Met al deze ingrediënten kan je een heerlijke ovenschotel maken.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gourmet kliekjes pasta ovenschotel te bereiden
Alle groenten worden aangebakken en samen met knoflook, oregano en wat zout gedurende een kwartiertje gestoofd. Intussen de pasta gaarkoken en afgieten. Alles door elkaar scheppen en op smaak brengen met aromat. Eventuele voorgekookte groenten of aardappeltjes worden nu ook aan de groenten en pasta toegevoegd. De vermalen beschuiten mengen met de kaas en deze over de schotel verdelen. 20-30 minuten in een 200°C voorverwarmde oven zetten.
enilorac zegt:
Een slimme manier om alles op te maken . . . Groetjes, Caroline