Recept
« Terug naar recepten
Grand dessert
PT90M
Grand dessert
Een heerlijk grand dessert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grand dessert te bereiden
Haal de helft van het ijs uit de verpakking en laat het in de koelkast wat zachter worden. Roer de poedersuiker met enkele theelepels water tot een dik glazuur. Schaaf de chocolade. Doop de soesjes in het glazuur, leg ze op een bord en strooi er een kwart van het chocolade schaafsel over. Schep met een warme ijsbolletjestang van elke smaak 4 bolletjes sorbetijs op een bord. Zet ze tot gebruik terug in de vriezer. Pof de mihoen 1/2 minuut in hete olie. Strooi royaal poedersuiker over de gepofte mihoen. Bestrooi 4 dessertbordjes met de rest van het chocoladeschaafsel en zet op elk een mooi glaasje. Verwarm de milkshake volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Leg op elk bord 2 bolletjes sorbetijs en 2 soesjes. Roer de likeur door de milkshake en schenk deze in de glaasjes. Leg een pluk gepofte mihoen op het sorbetijs en serveer direct.