KookJij

Grand orange

Een heerlijk grand orange recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Nagerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Margriet kookboek uit de jaren zestig
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Grand orange te bereiden

Neem twee sinaasappels snij ze in vingerdikke plakken.
Snij de schil eraf, verdeel ze over de bordjes strooi een klein beetje suiker er overheen. Druppel wat grand marnier er over en zet in de koelkast. Klop de slagroom lobbig, ik gebruik best wat suiker in slagroom, ik vind dat lekker maar hoeft niet. Kan ook met minder. Doe de slagroom pas op het dessert als je het serveert. Eet smakelijk en gegarandeerd heb je er succes mee, het is heerlijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sonjalouise

sonjalouise zegt:
Kan ook allemaal zoals jij het zegt. Maar ik vind het lekker zo. En vliesjes verwijderen vind ik onzin.
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
De sinaasappelen eerst schillen, een tijdje in de koelkast leggen: vliesjes met een scherp mesje verwijderen... Veel professioneler. Sap door de slagroom: minder suiker, in de cointreau zit al een heleboel...... Ik voeg zelf wat citroenrasp toe, juist om dat mierzoete te vermijden. je kunt ook wat crème fraiche toevoegen, alweer minder zoet. We zijn te gewend aan zoet...... het gaat ook prima met een scheutje wodka i.p.v. cointreau.