Recept
« Terug naar recepten
Grapefruit- wodka sorbet
PT90M
Grapefruit- wodka sorbet
Een heerlijk grapefruit- wodka sorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Cursus fijne keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grapefruit- wodka sorbet te bereiden
Boen de grapefruit schoon.Snijd van de grapefruit lange repen schil met de dunschiller en snijd deze in mooie lange zestes.doe de reepjes schil in een pan met koud water en laat ze langzaam aan de kook komen.Laat ze 5 minuten koken en giet ze af.Herhaal dit 3 keer.Doe een beetje water in de pan met 120 gram suiker en de reepjes schil.Laat op een klein vuur 30 minuten garen,leg ze daarna op een rooster en haal ze,als ze afgekoeld zijn,door suiker.Ijs:Week de gelantineblaadjes in ruim water.Breng het water,wodka en de suiker aan de kook en laat de suiker volledig oplossen.Voeg van het vuur af de goed uitgeknepen gelantineblaadjes toe.Pers 1 deciliter sap uit de grapefruits en voeg dit samen met de wodka en het citroensap bij de suikeroplossing.Zeef dit sap en draai er in de ijsmachine een mooi ijs van.Klop het eiwit stijf met suiker.Leg in elke coupe 2 of 3 bolletjes ijs en garneer met gekonfijte grapefruitschilletjes en een klein toefje eiwit.