Recept
« Terug naar recepten
Grapefruitgranité
PT30M
Grapefruitgranité
Een heerlijk grapefruitgranité recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grapefruitgranité te bereiden
Halveer de grapefruits en haal de helften voorzichtig leeg.Laat daarbij de schil in tact.Pureer het vruchtvlees(zonder witte schil)met de suiker en 3 eetlepels water.Zeef het mengsel en schenk het in een ondiepe metalen schaal.Zet de schaal 4 uur in de diepvries en roer het mengsel elke 30 minuten door met een vork zodat het in mooie kristallen bevriest.Schep de granité in lege grapefruitschillen.(eventueel) op gecrusht ijs.