DILLE - CITROEN - GRAVLAX SAUS : = HOFMEESTER SAUS
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Mengen en dan koelen:
3 eetlepels (zweedse of Dijon mosterd)
2 eetlepels suiker
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel zeste (mag ook van sinaasappelen)
2 eetlepels rode wijn azijn
1 eetlepel olie
4 eetlepels dille
veel peper uit de molen
Recept
« Terug naar recepten
Grav(ad)lax
PT1440M
Grav(ad)lax
Een heerlijk grav(ad)lax recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1440 min
Personen:
12 - 16 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grav(ad)lax te bereiden
*Maak de zalm filets schoon,spoel ze ook af met stromend water, en dep ze goed droog af
*Meng zout-suiker-peper en dille goed door een
*Leg op de bodem van de schaal 1/4 van het suiker-zout mengsel en leg hierop op het vel één van zalmfilets
*Doe nu op de vleeskant van zalmfilet 1 de helft van het zout-suiker mengsel en leg nu hierop - met de vleeskant naar beneden - zalmfilet nr 2.
*Op dit zalmfilet doen we de rest van het zout-suiker mengsel
*Leg hier op een stuk plastic folie met een gewicht en zet dit 24 - 48 uur in de koelkast met 1x in de 8 uur keren
*Filets uit de schaal halen en alle vloeistof weggooien
*Daarna filets weer droog deppen.Ze zijn nu klaar en worden verder behandeld als gerookte zalm,dwz in dunnen plakken snijden met een speciaal zalm mes en daar bij geven een dille-citroen Gravlax saus
*Meng zout-suiker-peper en dille goed door een
*Leg op de bodem van de schaal 1/4 van het suiker-zout mengsel en leg hierop op het vel één van zalmfilets
*Doe nu op de vleeskant van zalmfilet 1 de helft van het zout-suiker mengsel en leg nu hierop - met de vleeskant naar beneden - zalmfilet nr 2.
*Op dit zalmfilet doen we de rest van het zout-suiker mengsel
*Leg hier op een stuk plastic folie met een gewicht en zet dit 24 - 48 uur in de koelkast met 1x in de 8 uur keren
*Filets uit de schaal halen en alle vloeistof weggooien
*Daarna filets weer droog deppen.Ze zijn nu klaar en worden verder behandeld als gerookte zalm,dwz in dunnen plakken snijden met een speciaal zalm mes en daar bij geven een dille-citroen Gravlax saus