Recept
« Terug naar recepten
Griekse mixedgrill
PT150M
Griekse mixedgrill
Een heerlijk griekse mixedgrill recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse mixedgrill te bereiden
griekse salade :
Werkwijze : Snij de tomaten in kleine Partjes
Halveer de komkommer en snij ze doormidden en snij er blokjes van
Snij de paprika doormidden ontpit deze snij deze ietsje grover in reepjes.
snij de rode ui in ringen en de fetta in blokjes dan heb je een heerlijke Griekse salade kan het eventueel combineren met olijven.
werkwijze Tzazikkie saus
Voeg Joghurt en kwark bij elkaar in een schaal
schil de komkommers en rasp deze en vergriet.
laat deze even goed uitlekken en voeg het mengsel.pers de teentjes knoflook en doe deze ook bij het mengsel, Hak de dillen fijn
en voeg deze bij de saus
en breng de saus nog meer op smaak met wat
peper en zout. deze saus is lekker te combineren met Salade of met het vlees!
Werkwijze Gyros ;
Werkwijze : snijd het varkensvlees in reepjes (indien nodig)
doe deze even in een schaal met een scheutje olijfolie voeg de gyroskruiden en andere kruiden toe en laat deze even intrekken,
voorverwarm de oven alvast op 200 graden
snijd in de tussentijd de uien en voeg deze ook bij het vlees.
als alles klaar is verhit dan wat olijfolie in een koekenpan en bak deze gaar.
bak ook intussen de pitabroodjes gedurende 8/9 min af.
werkwijze souflaki spiezen
Werkwijze : Snijd het vlees in grove blokjes
en doe deze in een schaal.
breng het vlees op smaak doe alle kruiden met een
scheutje olijfolie bij vlees en meng deze door elkaar.
laat deze even 10 min intrekken
en rijg daarna de blokjes vlees aan spiesjes
3/4 blokjes per spies.Als je dit hebt
gedaan grill deze dan om en om op een grillpan of bakplaat, tot ze goed gaar zijn
werkwijze Suzuki
Doe het gehakt in een schaal
voeg de kruiden, knoflook paneermeel en het ei bij elkaar.
snij intussen tijd de peterselie en de fetta in blokjes en voeg deze ook bij het mengsel.
en kneed dit goed door elkaar, mocht het nog een beetje uitelkaar vallen voeg dan wat meer paneermeel bij het vlees tot het 1 massa word en niet uitelkaar valt en maak er een bal van .
Pak nu steeds een stukje van het gehakt af (beetje zelfde grote ) en maak hier een kleinere bal van en druk die tussen je handen voorzichtyig een beetje fijner, zodan een ovaalvorm krijgt en leg deze op een bord totdat ze allemaal gemaakt zijn.
Bak deze allemaal om en om op bakplaat gaar
werkwijze Rode rijst
Verhit een diepe hapjespan met olijfolie en voeg het pak rijst toe , bak deze glazig
snippper een uitje voeg deze bij de rijst en bak deze mee,laat een boullionblok oplossen in het water en roer deze even goed door met garde totdat deze goed is opgelost en voeg deze ook bij de rijst en voeg dan ook andere water toe.
en laat dit even inkoken voeg als laatste de tomatenpuree toe en meng dit door de rijst massa
indien nodig voeg nodig water bij tot de rijst helemaal goed doorgekookt is , Tip : kook dit alles op een laagvuur
Werkwijze : Snij de tomaten in kleine Partjes
Halveer de komkommer en snij ze doormidden en snij er blokjes van
Snij de paprika doormidden ontpit deze snij deze ietsje grover in reepjes.
snij de rode ui in ringen en de fetta in blokjes dan heb je een heerlijke Griekse salade kan het eventueel combineren met olijven.
werkwijze Tzazikkie saus
Voeg Joghurt en kwark bij elkaar in een schaal
schil de komkommers en rasp deze en vergriet.
laat deze even goed uitlekken en voeg het mengsel.pers de teentjes knoflook en doe deze ook bij het mengsel, Hak de dillen fijn
en voeg deze bij de saus
en breng de saus nog meer op smaak met wat
peper en zout. deze saus is lekker te combineren met Salade of met het vlees!
Werkwijze Gyros ;
Werkwijze : snijd het varkensvlees in reepjes (indien nodig)
doe deze even in een schaal met een scheutje olijfolie voeg de gyroskruiden en andere kruiden toe en laat deze even intrekken,
voorverwarm de oven alvast op 200 graden
snijd in de tussentijd de uien en voeg deze ook bij het vlees.
als alles klaar is verhit dan wat olijfolie in een koekenpan en bak deze gaar.
bak ook intussen de pitabroodjes gedurende 8/9 min af.
werkwijze souflaki spiezen
Werkwijze : Snijd het vlees in grove blokjes
en doe deze in een schaal.
breng het vlees op smaak doe alle kruiden met een
scheutje olijfolie bij vlees en meng deze door elkaar.
laat deze even 10 min intrekken
en rijg daarna de blokjes vlees aan spiesjes
3/4 blokjes per spies.Als je dit hebt
gedaan grill deze dan om en om op een grillpan of bakplaat, tot ze goed gaar zijn
werkwijze Suzuki
Doe het gehakt in een schaal
voeg de kruiden, knoflook paneermeel en het ei bij elkaar.
snij intussen tijd de peterselie en de fetta in blokjes en voeg deze ook bij het mengsel.
en kneed dit goed door elkaar, mocht het nog een beetje uitelkaar vallen voeg dan wat meer paneermeel bij het vlees tot het 1 massa word en niet uitelkaar valt en maak er een bal van .
Pak nu steeds een stukje van het gehakt af (beetje zelfde grote ) en maak hier een kleinere bal van en druk die tussen je handen voorzichtyig een beetje fijner, zodan een ovaalvorm krijgt en leg deze op een bord totdat ze allemaal gemaakt zijn.
Bak deze allemaal om en om op bakplaat gaar
werkwijze Rode rijst
Verhit een diepe hapjespan met olijfolie en voeg het pak rijst toe , bak deze glazig
snippper een uitje voeg deze bij de rijst en bak deze mee,laat een boullionblok oplossen in het water en roer deze even goed door met garde totdat deze goed is opgelost en voeg deze ook bij de rijst en voeg dan ook andere water toe.
en laat dit even inkoken voeg als laatste de tomatenpuree toe en meng dit door de rijst massa
indien nodig voeg nodig water bij tot de rijst helemaal goed doorgekookt is , Tip : kook dit alles op een laagvuur
Monique ottenbros zegt:
Neem een pakje gezeefde tomaten,maak appart een bouillon,bak de rijst lichtbruin,daarna de gezeefde tomaten erbij en dan met bouillon bijvullen tot 3 cm boven de rijst,vuur zacht,deksel op de pan en wachten tot de rijst alles heeft opgenomen