Recept
« Terug naar recepten
Griekse pastagratin
PT60M
Griekse pastagratin
Een heerlijk griekse pastagratin recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse pastagratin te bereiden
Kook de pasta beetgaar in water met wat zout.Bak het gehakt rul in een wok met 1 eetlepel olie.Aubergine en paprika in dunne reepjes snijden.beiden met het gehakt meebakken,Knoflook en kruiden toevoegen.Het groentegehaktmengsel en de pasta in laagjes in een ingevette ovenschaal scheppen.melk aan de kook brengen;van wat melk en de bloem een papje roeren en dat toevoegen.1 minuut onder constant roeren laten pruttelen,yoghurt,ei en geitenkaas(iets bewaren om de schotel straks mee te bestrooien)erdoor roeren.Op smaak brengen met zout en peper.Beetje citroensap erover gieten en dan de saus over de schotel gieten en bestrooien met de resterende kaas.Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 225 graden en laat hem daar 30 minuten gratineren.