Recept
« Terug naar recepten
Griekse Saganaki met garnalen
PT60M
Griekse Saganaki met garnalen
Een heerlijk griekse saganaki met garnalen recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Vos
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse Saganaki met garnalen te bereiden
Kook de garnalen geruime tijd tot ze rood zijn en lekker zacht, giet ze af in een vergiet en spoel ze onder de koude kraan af.
Hierna de garnalen pellen.
Fruit in een hoge pan de ui in de olijfolie, tot deze glazig wordt en voeg dan de tomaten, de uitgeperste knoflook, de paprika en de in kleine stukjes gesneden bosui, het laurierblad, de suiker, twee theekopjes water en peper en zout naar smaak toe.
Laat dit geheel 25 minuten koken, voeg dan de gepelde garnalen toe en laat het geheel nog vijf minuten doorkoken.
Schep alles in een aardewerken schaal en leg er de in blokjes gesneden feta op.
Stel de oven in op 250°C en bak het gerecht in 10 minuten gaar.
Het geheel blijft vochtig, dus serveer met stokbrood om dit in de overgebleven saus te deppen
Hierna de garnalen pellen.
Fruit in een hoge pan de ui in de olijfolie, tot deze glazig wordt en voeg dan de tomaten, de uitgeperste knoflook, de paprika en de in kleine stukjes gesneden bosui, het laurierblad, de suiker, twee theekopjes water en peper en zout naar smaak toe.
Laat dit geheel 25 minuten koken, voeg dan de gepelde garnalen toe en laat het geheel nog vijf minuten doorkoken.
Schep alles in een aardewerken schaal en leg er de in blokjes gesneden feta op.
Stel de oven in op 250°C en bak het gerecht in 10 minuten gaar.
Het geheel blijft vochtig, dus serveer met stokbrood om dit in de overgebleven saus te deppen
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Anna zegt:
Misschien een leuke Tip; kijk eens op onze blog;)
http://www.kookjij.nl/blog/meten-en-wegen-in-de-keuken
Fijn weekeinde!
Groetjes,
Anna
KookJij:D
lekkerbekske zegt:
lekkerbekske zegt:
Welke moet ik hier gebruiken?
Michel I. Gobets zegt:
Snij de feta in blokjes en kook mee in de saus 5 de laatste 5 minuten.
Inplaats van rode paprika
een kleine hete chili peper en een langwerpige zoete groene peper fijngehakt in het begin meefruiten.
Dan lijkt het wat meer op saganaki.
Groetjes uit Thessaloniki.:)
Anna zegt: