KookJij

Griekse Saganaki met garnalen

Een heerlijk griekse saganaki met garnalen recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Griekse Saganaki met garnalen te bereiden

Kook de garnalen geruime tijd tot ze rood zijn en lekker zacht, giet ze af in een vergiet en spoel ze onder de koude kraan af.
Hierna de garnalen pellen.

Fruit in een hoge pan de ui in de olijfolie, tot deze glazig wordt en voeg dan de tomaten, de uitgeperste knoflook, de paprika en de in kleine stukjes gesneden bosui, het laurierblad, de suiker, twee theekopjes water en peper en zout naar smaak toe.
Laat dit geheel 25 minuten koken, voeg dan de gepelde garnalen toe en laat het geheel nog vijf minuten doorkoken.

Schep alles in een aardewerken schaal en leg er de in blokjes gesneden feta op.
Stel de oven in op 250°C en bak het gerecht in 10 minuten gaar.

Het geheel blijft vochtig, dus serveer met stokbrood om dit in de overgebleven saus te deppen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
You're welcome;-):D:D
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Thank you Anna.Ik heb het maar meteen ook uitgeprint,zodat ik het in de keukenla kan leggen en raadplegen,want dat komt vaak voor,omdat wij hier in Canada natuurlijk veel Engelse en Amerikaanse recepten hebben.
Anna

Anna zegt:
Hallo lekkerbekske,
Misschien een leuke Tip; kijk eens op onze blog;)
http://www.kookjij.nl/blog/meten-en-wegen-in-de-keuken
Fijn weekeinde!
Groetjes,
Anna
KookJij:D
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dit ga ik beslist proberen.Die kleine hete chilipeper,die Michel Gobets suggereert,laat ik toch liever maar eruit,want ik kan dat hete spul niet verdragen.Ik ga het eerst proberen volgens deze gegevens en wel wil ik later eens proberen de feta in de saus mee te koken.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Welke inhoud wordt hier bedoeld met een 'theekop'? De volgende tabel laat de verschillende maten zien: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kopje
Welke moet ik hier gebruiken?
Michel I. Gobets

Michel I. Gobets zegt:
Doe de garnalen in kokend water en kook ze 3 minuten niet langer anders worden ze rubber hard !
Snij de feta in blokjes en kook mee in de saus 5 de laatste 5 minuten.
Inplaats van rode paprika
een kleine hete chili peper en een langwerpige zoete groene peper fijngehakt in het begin meefruiten.
Dan lijkt het wat meer op saganaki.
Groetjes uit Thessaloniki.:)