Recept
« Terug naar recepten
Griekse salade met Halloumi
PT15M
Griekse salade met Halloumi
Deze heerlijke salade is een variant op mijn basisrecept voor Griekse salade.
Een maaltijd salade is altijd erg makkelijk als je niet zoveel tijd hebt om
uitgebreid te koken en omdat ik wel van afwisseling hou, goochel ik graag
met ingrediënten. De Halloumi is een stevige (Cypriotische) kaas die zich
uitstekend leent om te grillen in de pan of op de bbq.
Heerlijk als hoofdgerecht, als lunch of als bijgerecht bij de bbq.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse salade met Halloumi te bereiden
- Verdeel de sla over de borden.
- Maak de dressing en verdeel deze over de sla.
- Halveer de tomaatjes, snij de komkommer in stukken en de ui in ringen en verdeel deze over de salade.
- Gril de Halloumi en verdeel deze over de salade.
- Snij de avocado doormidden verwijder de pit en schil en snij de helften in schijfjes, en leg ze op de salade.
- Doe de olijven erop en strooi een beetje oregano over het geheel.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Ik heb het gegeten als hoofdgerecht maar dit is zeker ook lekker als lunch of bij de bbq. Serveer er brood bij.