Recept
« Terug naar recepten
Griekse schelvis
PT30M
Griekse schelvis
Een heerlijk griekse schelvis recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
phoebe halliwell
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Het volkomen kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse schelvis te bereiden
Maak de vis schoon en verwijder de koppen. Vermeng olijfolie met tomatenpuree, citroensap, suiker, peterselie, knoflook, zout en peper. Leg de vis in een beboterde vuurvaste schotel, giet de helft van het oliemengsel er over en strooi daarop het broodkruim. Giet hierop de rest van het oliemengsel. Leg de olijven er naast en zet de schotel een klein half uur in een
voorverwarmde oven (225 graden C). Voeg nu en dan wat heet water toe om te voorkomen dat de schelvissen te droog worden. Geef er stokbrood bij en
sla.
voorverwarmde oven (225 graden C). Voeg nu en dan wat heet water toe om te voorkomen dat de schelvissen te droog worden. Geef er stokbrood bij en
sla.
Mijn kookverhaal (phoebe halliwell)
Een eenvoudig versie van het in Griekenland geliefde visgerecht psari .